Nye initiativer

'Når hjernen svigter' - foredrag med Michéle Bellaiche

I samarbejde med FOF og Demensfællesskabet Østjylland præsenterer vi Michéle Bellaiches rørende foredrag 'Når hjernen svigter'. Her kommer vi helt tæt på de svære situationer og følelser der kan fylde hos pårørende til demente.

For første gang taler Michéle åbent om, hvordan hun opdagede sin mors begyndende demens, hvordan hun og familien i lang tid benægtede det, og hvad hun KUNNE have gjort for at hjælpe sin mor til et bedre liv med demens.

Det sker torsdag den 30. september 2020 kl. 19.00 i Teatersalen på Rønde Højskole, Skolevej 2 i Rønde.

Billetter koster 125 kr. og kan købes på www.fof-djursland.dk

 

 

Bistå-nål til borgere med demens, som rejser med offentlig transport

Det kan være udfordrende at rejse med offentlig transport, når man har en demenssygdom. Hvor har jeg gemt min billet, hvordan bruger jeg rejsekort etc. Som led i Syddjurs Kommunes arbejde med at blive demensvenlige, har vi indgået et samarbejde med Midttraffik, som gør det muligt for borgere med demens at få annulleret en bøde i forbindelse med offentlig transport. Buschauffører på strejkningen bliver også klædt bedre på til at støtte de rejsende borgere med demens.

Læs mere om Bistå-Nålen her: https://www.syddjurs.dk/borger/aeldre/demens/demensvenlig-syddjurs/bistaa-naal

Hvis du ønsker en Bistå-Nål, så kontakt Demensteamet på 8753 5685.

 


 

Syddjurs Bibliotek er gået i parløb med Demensteamet i Syddjurs Kommune om at skabe relevante bibliotekstilbud i trygge rammer for demensramte og deres pårørende

 

Når der er aktuelle tilbud vil vi skrive om dem her på siden.

 

Opdateret: 02-07-2020 10:43

Kontakt